×
Terug naar overzicht

Opstapcursus paddenstoelen 2024 voor beginners

Paddenstoelen fascineren én spelen een sleutelrol in de natuur. Ben je een beginner op het gebied van paddenstoelen en wil je ze beter leren kennen, doe dan mee aan de online Opstapcursus paddenstoelen. Deze introductiecursus is online en in eigen tempo te volgen. De cursus is samengesteld door Paddenstoelenonderzoek Nederland in nauwe samenwerking met de Nederlandse Mycologische Vereniging.

De opstapcursus in 5 lessen

De cursus kun je op elk gewenst moment starten, en is direct beschikbaar. Er zijn geen vaste data en tijden aan de cursus verbonden, je kunt de hele opstapcursus in je eigen tempo doorlopen. Je hebt direct toegang tot al het lesmateriaal, dat je zo vaak als je wilt kunt terugkijken. Bij elke les zijn verschillende oefenopdrachten.

De 5 lessen zijn als volgt ingedeeld:

Les 1: Algemene basiskennis van paddenstoelen
Les 2: Diversiteit van paddenstoelen en verschillende vormgroepen
Les 3: Functies van paddenstoelen
Les 4: Verschillende milieus, seizoenen en paddenstoelen in je leefomgeving
Les 5: Het veld in, determinatietips, en hoe je je kennis kunt vergroten

De inhoud van de lessen is afgestemd op mensen die weinig tot niets weten over paddenstoelen. Na het volgen van de cursus ken je de beginselen van paddenstoelen en hun functie in de natuur en kijk je met andere ogen naar deze soorten. En, als je wilt, ben je klaar voor verdere studie, bijvoorbeeld door het volgen van de Basiscursus paddenstoelen van de NMV. Na het volbrengen van de cursus inclusief de oefenopdrachten sturen we je een deelnamecertificaat toe.

De cursus in het kort

De cursus is voor iedere beginner die paddenstoelen wil leren kennen. Voorkennis is daarbij niet nodig. Tijdens de cursus leer je de basisbeginselen van paddenstoelen, hoe ze leven en hoe belangrijk ze zijn in de natuur. Dit door middel van veel informatie en foto’s.

  • Basiskennis opbouwen
  • Online cursus met digitale leeromgeving
  • Vijf lessen
  • Leer in je eigen tempo en kijk alles onbeperkt terug
  • Opdrachten en quizzen
  • Deelnamecertificaat

Heb je al enige paddenstoelenkennis en ben je toe aan een volgende stap? Kijk dan eens naar de online Basiscursus paddenstoelen van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Deze verdiepende cursus van 13 lessen en een stevige studiebelasting geeft je een gedegen paddenstoelenkennis waarmee je zelf actief kunt worden in deze fascinerende wereld.

  • Thema's: - Paddenstoelen
  • Organisatie: Paddenstoelenonderzoek Nederland
  • Prijs:
    • € 39,00