×
Terug naar overzicht

Beheerder website

IVN Noord-Kennemerland (IVN-NKL) heeft als doel mensen de natuur te laten beleven. Dat doen we onder andere door excursies, natuurlessen voor scholen, cursussen, natuurgidsenopleiding en verschillende publieksactiviteiten. Om geïnteresseerden hierover te informeren maken we gebruik van verschillende kanalen. Een daarvan is onze website (https://ivnnkl.nl). De website is onderdeel van de landelijke site van IVN. Deze is gebouwd in het ‘content management systeem’ (CMS) WordPress. Landelijk wordt de algemene vormgeving en de hoofdstructuur bepaald. Ook wordt de hosting verzorgd. Het is aan de afdeling om daarbinnen de eigen (sub)website op te zetten en te beheren.

We zijn op zoek naar iemand die het leuk lijkt om daaraan als vrijwilliger bij te dragen.

Natuurkennis is niet nodig, maar uiteraard is een website beheerder wel digitaal vaardig. Eerdere ervaring met het beheer van een website komt van pas. Specifieke WordPress ervaring is niet vereist. We werken in een duo. Je wordt dus ingewerkt en begeleid door de andere webbeheerder. Zodra je bent ingewerkt maak je afspraken over verdere taakverdeling.

De belangrijkste taak van de beheerder is om nieuwsberichten, activiteiten en andere evenementen tijdig op de website te plaatsen. Bestuur en werkgroepen leveren daarvoor teksten en beeldmateriaal aan. De beheerder controleert voor plaatsing of teksten en beeldmateriaal van voldoende kwaliteit zijn en voert eventueel redactionele aanpassingen door. Gemiddeld ben je daar 2 uur per week mee bezig.

Als beheerder maak je deel uit van de ICT-werkgoep. Deze komt 2 keer per jaar bij elkaar om in de breedte de IT-middelen en ondersteuning binnen de afdeling te bespreken.

Heb je belangstelling of vragen over deze functie, stuur dan een bericht naar Henk Volbeda, coördinator van de ICT-werkgroep en webbeheerder: ict@ivnnkl.nl .

Aanmelden
  • Type: Bestuurswerk
  • Organisatie: IVN Noord-Kennemerland
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie:
    gebouw Parnassia, Parkweg 2
    1865 AJ
    Bergen aan Zee