×
Terug naar overzicht

Hooien op De Batterij in Halfweg

Landschap Noord-Holland organiseert zaterdag 28 september een leuke werkdag in natuurgebied De Batterij/Spaarnwouderveen nabij Halfweg. Er ligt daar een ouderwets verdedigingswerkje dat schuilgaat achter bosjes en begroeiing. De aanwezigheid van heide maakt het gebied bijzonder, in de rietkragen nestelen de verschillende rietvogels en het aanwezige water staat bekend om zijn libellenrijkdom. Dit gebied is niet toegankelijk voor publiek. Veel werkzaamheden hier wordt uitgevoerd door een eigen enthousiaste vrijwilligersgroep.

De vrijwilligers zaterdag 28 september hooien / maaisel opruimen op De Batterij. Dit is nodig om de verbossing van het riet/grasland tegen te gaan. Zo zorgen we ervoor dat ook andere planten de ruimte krijgen die ze verdienen. Zeer belangrijk en nuttig werk om te doen! Dit alles wordt gedaan om de natuurwaarde van dit natuurgebied verder te vergroten. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een dag buiten te werken zijn van harte welkom! Er is veel te doen en ervaring is niet vereist. Het is gezellig en je levert een bijdrage aan het in stand houden van natuur in de buurt.

Verzamelen is om 9.30 uur bij het hek aan de Batterijweg onder aan de Spaarndammerdijk. Er wordt doorgewerkt tot ongeveer 14.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en lunch. LNH zorgt voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. Leuk als je komt. Graag aanmelden bij de locatiebegeleider Marc van Schie 06-22 5757 48 ivm. hoeveelheid gereedschap, koffie en vlaai. Tot ziens op de werkdag!

 

Contactinformatie

Graag aanmelden bij de locatiebegeleider Marc van Schie 06-22 5757 48

 

  • Type: Handen uit de mouwen
  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Datum/tijd: 28 september 2024 van 9:30 tot 14:30 uur
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie:
    Batterijweg
    1165
    Halfweg